Alles is er

Madrigal betekent een lied in de moedertaal.

Taal die dichtbij je staat. Taal in geschreven woord, maar ook taal in gevoel, emotie en klank.
Madrigal is het overbrengen van beleving vanuit jezelf.

Madrigal is ook een meerstemmige compositie waarin gezocht wordt naar dramatiek en toonschildering.

Madrigal is bovendien het streven naar een persoonlijke uitdrukking, melodisch en harmonisch. Intuïtief, communicatief.

Madrigal is dus de taal die je van binnenuit spreekt en kent. De taal die past bij het beste uit jezelf naar boven te halen. Op creatieve, intense en kleurrijke wijze.

Het beeldmerk van Madrigal is de wilg. 
De wilg is standvastig en krachtig. Ondanks dat de wilg steeds weer wordt geknot,  krijgt deze  ieder voorjaar nieuwe knoppen en scheuten. Geen storm krijgt vat op deze boom met haar veerkrachtige takken. Het is een boom met groeikracht en levensenergie.
In de Tibetaanse traditie is de wilg de levensboom.

In madrigal is het getal 3 verborgen. Mijn gezin. Bestaande uit 3 personen; papa, mama en Tom.
Ook nu Tom er niet meer is.

Tot slot bestaat madrigal uit drie lettergrepen ma (moeder) dri (mijn gezin) en gal (meisje) die samen dat vormen wat ik ben.

Met madrigal sla ik een nieuwe weg in en komen diverse zaken (eindelijk) samen. Het schrijven, het bruggen bouwen, het verbinden, het delen. De ervaring opgedaan tijdens het leven van mijn zoon Tom, die getroffen door een progressieve stofwisselingsziekte net geen acht jaar oud mocht worden. Ervaring met ziekte, pijn, verzorging en afscheid. Maar ook ervaring met intens leven en beleven, anders kijken en ervaren en dit overbrengen op mensen. Zo veel mogelijk mensen daar van deelgenoot maken.

Madrigal: alle puzzelstukken zijn er. De basis vormt mijn ervaring, terug te lezen op de weblog over Tom die ik vier jaren bijhield (www.tomdjurre.weblog.nl) en het vervolg daarop http://www.waarachtigwilleke.wordpress.com , waarin ik het opnieuw uitvinden van het leven beschrijf na zijn overlijden.

De komende tijd ben ik achter de schermen bezig met het herschikken van deze puzzelstukken en het zoeken en creëren van een vorm waarin Madrigal zich wil presenteren. Vanuit mezelf, met verbeeldingskracht.

Communicatie is een sleutelbegrip in de breedste zin van het woord. Dat kan zijn in geschreven of gesproken woord, maar ook via andere (creatieve) werkvormen en/of zintuigenprikkeling. Alleen of projectmatig samen met anderen.

Madrigal; de projectplaats voor (creatieve) communicatie op het gebied van intens leven en beleven !

Willeke Philips

Advertenties