Willeke

Hallo ik ben Willeke, in 1970 geboren. Een kerstkind van Groningse ouders, opgegroeid in het Drentse land en sinds de jaren negentig woonachtig in Friesland met mijn man André. In 2003 werd zoon Tom geboren.

Ik ben opgeleid HBO Vrijetijdskundige en studeerde aanvullend Bedrijfskunde.

Mijn werkervaring is divers. Van het runnen van een regionale VVV-organisatie, tot het opzetten en ontwikkelen van een aantal bureau-management functies.

In 2007 veranderde mijn leven compleet, toen ons eerste en enige kind Tom, op vierjarige leeftijd een levensbedreigende en progressieve stofwisselingsziekte bleek te hebben. Hij veranderde mijn kijk op de wereld, leerde me dichtbij mezelf te blijven en op een andere manier te kijken en te ervaren. Samen vonden we een manier om intens te leven en te beleven, ondanks zijn ziekte en steeds groter wordende beperkingen. Terwijl zijn fysieke lichaam hem in de steek liet won hij aan zeggingskracht, gewoon door te “zijn”. Voor mij een belangrijke leerschool.

Na eerst ruim een jaar mijn werk als bureaumanager bij het Centrum voor de Kunsten in Sneek te hebben gecombineerd met de steeds groter wordende zorgtaak, heb ik me vanaf medio 2008 helemaal gericht op het coördineren van de zorg thuis.

Samen met een team zorgverleners hebben wij Tom, die inmiddels niet meer kon lopen, praten, eten en zien, thuis 24-uurs zorg gegeven tot aan zijn dood in maart 2011.

De bijzondere en intense kennis en ervaring die ik tijdens het leven van Tom en daarna heb opgedaan is te lezen via mijn blog. Met Madrigal zet ik deze ervaring om in concrete projecten, waarin het levensmotto van Tom; intens leven en beleven is verweven.

Advertenties